Hoe de COVID-19 pandemie de digitalisering versnelt

Bedrijven staan vandaag de dag onder druk om te voldoen aan de versnelde digitalisering ten gevolge van de Covid19-pandemie.

Nu thuiswerken ‘het nieuwe normaal’ is, maken cybercriminelen dankbaar gebruik van de situatie. Veel bedrijven zijn namelijk onvoorbereid in dat massale telewerk gegooid. Hoe houdt u het veilig? Terwijl verhalen over hacken en het lekken van informatie zich wereldwijd verspreiden, ontwikkelt IdentIT voortdurend nieuwe methoden om uw onmisbare informatie veilig te houden.

Prioriteiten

Men moet ervoor zorgen dat werknemers kunnen aanmelden via om het even welk toestel om productief te kunnen zijn. Anderzijds verwachten klanten dat ze hun leven digitaal kunnen beheren waarbij veiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan.

Met behulp van het ForgeRock Identity Platform kan men elke identiteit, of het nu een werknemer of een klant is, de juiste ervaring bieden. Men kan de productiviteit verhogen door werknemers via single-sign-on toegang te verlenen tot meerdere applicaties, anderzijds kan men de veiligheid garanderen door middel van two-factor authenticatie af te dwingen op veiligheidsgevoelige applicaties. Zo is men zeker dat deze persoon een geautoriseerd persoon is en verkleint men de kans op een digitale inbraak.

Personalized online customer experience

Klanten verwachten dan weer een personalized online customer experience onafhankelijk van het gekozen toestel, laptop, smartphone, smartwatch, … Gelijkaardig aan hoe we door het leven gaan; we gaan niet meer uit eten om het eten, maar voor de belevenis. Nadien boeken we een hotel om te ontspannen en waarderen de persoonlijke service. Deze trend zet zich voort in de digitale wereld; klanten willen een persoonlijke, veilige, en bovenal zorgeloze digitale ervaring.

Zijn wachtwoorden achterhaald?

Het hele concept van een gebruikersnaam en wachtwoord is eigenlijk een ‘lose-lose situatie’, zowel vanuit een ervarings- als een veiligheidsstandpunt.

De meeste mensen hebben een hekel aan het aanmaken van wéér een nieuwe gebruikersnaam met bijhorend wachtwoord en zijn het vaak vergeten wanneer ze het opnieuw nodig hebben.

Daar komt bij dat wachtwoorden vaak onvoldoende veilig zijn doordat men kiest voor zwakke wachtwoorden of, nóg erger, steeds hetzelfde wachtwoord herbruikt.

Werkplekbeveiliging

ForgeRock is pionier in het aanbieden van alternatieve authenticatiemethodes om
gebruikers op een transparante en veilige manier te identificeren. Dit is een ‘win – win in user experience en security’. Het ForgeRock Identity Platform helpt uw business om een persoonlijke digitale ervaring te realiseren en ondersteunt de laatste trends zoals progressive profiling en passwordless logins. Buiten dit voorziet ForgeRock de mogelijkheid om te integreren met de meeste populaire social identity providers zoals ItsMe, Facebook, Google, Twitter, Salesforce en zoveel meer.

ForgeRock werd uitgeroepen tot leader in het Forrester
Customer Identity & Access Management
rapport van 2020.

The perfect combo

Het meest complete en innovatieve IAM Platform op de markt gekoppeld met de expertise van IdentIT in Identity & Access Management zal bijdragen aan een betere relatie met uw klanten en biedt hierbovenop uw organisatie de kans om touchpoints met klanten te vertalen naar waardevolle interacties. Daarnaast kunnen we de productiviteit en connectiviteit van uw werknemers verhogen.

Receive the latest blog post in your mailbox

Stay up to date with the latest CIAM news, including blogs, tips, how to’s and more! Join our CIAM community and subscribe for our newsletter below
In order to fulfill your request, we need to store and process your personal data. If you consent to us doing so, please check the following box:

Questions? we're here for you