Field trip to the University of Antwerp

Afgelopen jaar werd de verantwoordelijkheid van onze Academy toevertrouwd aan drie IdentIT’ers: Roman Peeters, Jeroen Hufkens & Glenn Van Lint. Ze zijn verantwoordelijk voor het opstellen en begeleiden van stages, ze hebben een belangrijke rol in ons aanwervingsproces en zorgen voor de begeleiding / opleiding van nieuwe Identity experts.

Dankzij Roman kwamen we in contact met de Universiteit van Antwerpen (UA), we kregen de kans om een lecture te geven rond Consumer Identity & Access Management.

Op 24 oktober was het zo ver, Roman & Jeroen trokken vol enthousiasme naar de UA voor hun eerste lecture. Eenmaal aangekomen werden ze ontvangen door Mattias Billast, doctoraat student aan de UA. Gezien beide heren ruimschoots op tijd waren konden ze nog een deel van voorgaande presentatie meepikken, een halfuur later waren wij aan zet.

Roman startte zijn presentatie onder begeleiding van Jeroen, met een introductie over IdentIT en welke focus we hebben binnen het IAM Competence Center van Cronos (de IS4U groep). Na een vlotte introductie en het kaderen van ons bedrijf gingen we over naar een zeer belangrijke aspect, namelijk Access Management. Roman legde uit hoe men een authenticatie en autorisatie kan implementeren onder de Zero Trust principes.

Toen kreeg Roman de geniale ingeving om tijdens het Identity management aspect bepaalde zaken uit te leggen aan de hand van aantekeningen op een klassiek schoolbord. Zo kon hij de studenten bijvoorbeeld aantonen hoe je start aan het design van een Identity datamodel. De prof gaf aan dat het 8 jaar geleden was dat iemand het schoolbord durfde gebruiken tijdens een lecture, IdentIT weet toch altijd te verrassen.

Tot slot hebben we het nog even gehad over privacy (GDPR) omdat dit toch nauw verbonden is wanneer we via een Consumier IAM tooling data willen opvragen van desbetreffende consumers.

Voor ons voelde de field trip als een succes, op naar een volgende lecture!

Hopelijk tot snel,

Jeroen & Roman

Receive the latest blog post in your mailbox

Stay up to date with the latest CIAM news, including blogs, tips, how to’s and more! Join our CIAM community and subscribe for our newsletter below
In order to fulfill your request, we need to store and process your personal data. If you consent to us doing so, please check the following box:

Questions? we're here for you